Aircoservice

Aircoservice

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

Altijd fris en alert achter het stuur

Met de aircoservice van AutoFirst Autobedrijf Moorthaemer in Susteren blijft uw airco in optimale conditie dankzij het speciale onderhoudsprogramma voor aircosystemen. Hiermee wordt voorkomen dat uw airco muf gaat ruiken of dat u last krijgt van ongewenste symptomen (bijvoorbeeld hooikoorts).


Airco onderhouden

Airco onderhoud is van groot belang. Een aircosysteem verliest ieder jaar namelijk 5 tot 10 procent koelmiddel. Het gevolg hiervan is dat er drukverlies optreedt in uw auto airco. Hierdoor neemt de verkoelende capaciteit in de loop van jaren merkbaar af. Met een te laag koudemiddel niveau riskeert u ernstige schade aan uw compressor. Deze krijgt namelijk te weinig smering met het koelmiddel.

Een andere vervelende bijkomstigheid is een verhoogd brandstofverbruik. Dit is het gevolg van het slecht werkende aircosysteem. Redenen genoeg voor regelmatig airco onderhoud!


Hoe vaak moet mijn airco vullen en reinigen?

Wij adviseren vaak om elk jaar uw airco te vullen. Zo houdt u de koelcapaciteit van uw auto optimaal. Verder raden wij u aan de airco eens per jaar te laten nakijken en reinigen. Zo blijft de aangroei van nieuwe bacteriën en schimmels beperkt tot een minimum. Een complete airco service is slechts één keer in vier jaar nodig.


Verschillende aircoservice mogelijkheden

De aircoservice van AutoFirst Autobedrijf Moorthaemer in Susteren biedt u verschillende mogelijkheden om uw airco te onderhouden. Kies uw gewenste service en zorg voor het juiste onderhoud van uw airco.


Airco check

Wij raden u aan om uw airco minimaal één keer per jaar te laten checken. Na een controle op de werking van het systeem informeren wij u direct of er airco onderhoud nodig is of niet. Met de airco check voorkomt u onnodige kosten voor het bijvullen van de airco of ander onderhoud.


Airco fris

De verdamper van uw aircosysteem wordt gereinigd met een speciaal middel dat bacteriën en andere micro-organismen doodt. Verder vertraagt deze behandeling de groei van nieuwe schimmels en bacteriën. Na deze schoonmaakbeurt behoren nare geurtjes tot het verleden.


Airco vullen

Ieder jaar neem het koudemiddel als gevolg van lekkage tussen de 5 en 10 procent af. Hierdoor wordt het drukverlies minder waardoor uw airco minder goed koelt. Door regelmatig uw airco te vullen zorgt u ervoor dat hij goed blijft werken.


Aircoservice beurt

Met de AutoFirst Autobedrijf Moorthaemer aircoservice wordt uw airco gecontroleerd en worden alle onderdelen van uw aircosysteem goed gereinigd. Met een speciaal reinigingsmiddel worden alle schimmels en bacteriën gedood. Het restant van het koelmiddel wordt afgetapt en volledig ververst.


Waarom is airconditioning belangrijk in alle seizoenen?

Dankzij uw airco blijft u bij zomerse temperaturen heerlijk koel. De rest van het jaar helpt hij om uw beslagen ruiten te ontvochtigen. Een airco doet dit beter dan een standaard blower omdat de lucht die uit een airco komt veel droger is.

Voor de conditie van de airco is het verstandig om hem het gehele jaar te gebruiken. De circulatie van het koelmiddel zorgt namelijk voor de smering van de compressor. U voorkomt hiermee lekkages en daarmee onnodige reparatiekosten tijdens uw airco onderhoud.


Hoe gebruik ik mijn airco optimaal?

Wilt u uw airco zo goed mogelijk onderhouden? Dan hieronder een aantal tips:

  • Zet uw airco niet kouder dan rond de 22 graden
  • Hoe kouder u de airco zet, des te meer brandstof uw auto verbruikt
  • Zet bij warm weer voordat u vertrekt even de portieren en/of ramen open, zodat de ergste warmte kan verdwijnen
  • Gebruik de airco regelmatig het hele jaar door. U voorkomt hiermee lekkages en een muffe geur
  • Ontvochtig uw ruiten met de airco. Dat werkt snel en beter dan de standaard blower omdat airco lucht een stuk droger is
  • Zet de airco vijf minuten voor aankomst op uw bestemming alvast uit. U beperkt condensvorming en daarmee de kans op schimmel- en bacteriegroei in uw aircosysteem
  • Zorg voor regelmatig airco onderhoud bij AutoFirst Autobedrijf Moorthaemer in Susteren